philip
philip
over 4 years ago
1 response

Hoi,

Ik ben van plan om binnenkort naar Japan af te reizen voor 10 a 11 weken. Voor een groot deel is dit voor zaken en ik ben van plan om in de laatste week de JRP te gebruiken.
De vraag is of het mogelijk is om de pas op het juiste moment te activeren en te gebruiken, aangezien de geldigheid regels een beetje onduidelijk zijn voor mij. Ik weet pas wanneer ik de pas kan gebruiken tegen het einde van de zakenperiode in Japan.

[quote]Er moet een XO zijn ingeschakeld voor een Japan Rail Pass binnen 3 maanden van de datum van afgifte. Op dat moment moet de passagier de datum ingeven waarop ze willen beginnen met het gebruik van de Pass. Elke datum binnen één maand na ontvangst van de Japan Rail Pass is mogelijk.[/quote]

/Philip

72a8815842aa5db137c135807bd6bb11?s=50&d=mm
Daniel-san
12217 posts
over 4 years ago
Expert button 2

Hoi Philip,

Het kan inderdaad allemaal een beetje ingewikkeld overkomen. De XO (Exchange Order) of gewoon de voucher die je toegestuurd krijgt als je de JR Pass besteld kan t/m 90 dagen na aanschaft omgewisseld worden voor de JRPass. Dit gebeurd in Japan op een van de activatie punten zoals Tokyo of Narita Airport. Op het moment dat je de pas activeert kun je een datum tot 30 dagen in de toekomst kiezen, wanneer je gebruik gaat maken van de pass.

Bijvoorbeeld, je koopt vandaag de pas (3 Oct 2013) Deze kan tot 90 dagen in de toekomst geactiveerd worden. Deze kun je dan maximaal op 1 Jan 2014 activeren (90 dagen van nu). Op 1 Jan kun je dan kiezen wanneer je gebruik gaat maken van de JR Pass, dit kan zijn op elk moment van 1 Jan t/m 30 Jan.

Hopelijk maakt dit alles wat duidelijker!
Daniel


Looking for more information? Search the forum

Instant Quote

Starting from $259.00 for 7 days of unlimited Japan Rail travel

Can’t find the answer?

Learn from over 10917 questions about the Japan Rail Pass, or ask our Japan Rail travel experts

Ask Question

Get pocket Wifi in Japan

Get pocket Wifi in Japan

Visit us on Facebook

Get inspired for your visit to Japan by following us on Instagram and don't forget your own shots once you are there.


Order your JRPass Now!

We have special prices for children and great first class options. See all tickets.
Or see our range of Regional Passes