questions & answers: itinerary check

10 weeks japan

10 weeks Japan

Hoi,

Ik ben van plan om binnenkort naar Japan af te reizen voor 10 a 11 weken. Voor een groot deel is dit voor zaken en ik ben van plan om in de laatste week de JRP te gebruiken.
De vraag is of het mogelijk is om de pas op het juiste moment te activeren en te gebruiken, aangezien de geldigheid regels een beetje onduidelijk zijn voor mij. Ik weet pas wanneer ik de pas kan gebruiken tegen het einde van de zakenperiode in Japan.

[quote]Er moet een XO zijn ingeschakeld voor een Japan Rail Pass binnen 3 maanden van de datum van afgifte. Op dat moment moet de passagier de datum ingeven waarop ze willen beginnen met het gebruik van de Pass. Elke datum binnen één maand na ontvangst van de Japan Rail Pass is mogelijk.[/quote]

/Philip

philip
philip

Hoi Philip,

Het kan inderdaad allemaal een beetje ingewikkeld overkomen. De XO (Exchange Order) of gewoon de voucher die je toegestuurd krijgt als je de JR Pass besteld kan t/m 90 dagen na aanschaft omgewisseld worden voor de JRPass. Dit gebeurd in Japan op een van de activatie punten zoals Tokyo of Narita Airport. Op het moment dat je de pas activeert kun je een datum tot 30 dagen in de toekomst kiezen, wanneer je gebruik gaat maken van de pass.

Bijvoorbeeld, je koopt vandaag de pas (3 Oct 2013) Deze kan tot 90 dagen in de toekomst geactiveerd worden. Deze kun je dan maximaal op 1 Jan 2014 activeren (90 dagen van nu). Op 1 Jan kun je dan kiezen wanneer je gebruik gaat maken van de JR Pass, dit kan zijn op elk moment van 1 Jan t/m 30 Jan.

Hopelijk maakt dit alles wat duidelijker!
Daniel

72a8815842aa5db137c135807bd6bb11?s=50&d=mm
Daniel-san
Expert button 2

Order your Japan Rail Pass Online

Starting from $257.00 for 7 days of unlimited Japan Rail travel

Please note: we are only able to handle order related enquiries via our online direct support. Commercial advertising is prohibited as per our website terms.